Правила виробництва рослинної органічної продукції

Кабінет Міністрів України постановою затвердив Детальні правила виробництва органічної продукції (сировини) рослинного походження від 31.08.2016 р. № 587 (електронний ресурс:http://www.kmu.gov.ua/control/ru/cardnpd?docid=249288974)

Основою виробництва органічної продукції є виключення з технологічного процесу її виробництва застосування хімічних добрив, пестицидів, генетично модифікованих організмів та їх похідних і продуктів, вироблених з генетично модифікованих організмів, консервантів.

В процесі виробництва органічної продукції виробник повинен:

  • провадити господарську діяльність без шкідливого впливу на стан земель та родючість ґрунтів, сприяти підвищенню їх родючості та збереженню інших якісних показників, зменшувати негативний вплив на ґрунти, запобігати незворотній втраті гумусу, поживних речовин тощо;
  • мінімально використовувати ресурси, що не відновлюються, і продукти несільськогосподарського походження;
  • використовувати переваги біологізації землеробства, розширюючи посіви багаторічних трав і впроваджуючи бактеріальні препарати, збільшувати площі сільськогосподарських культур, що посіяні на зелене добриво;
  • використовувати у виробництві процеси, що не завдають шкоди навколишньому природному середовищу та здоров'ю людей;
  • утилізувати відходи і побічні продукти рослинного походження в ході виробництва органічної продукції;
  • враховувати місцевий або регіональний екологічний баланс під час вибору продукції (сировини) для виробництва.
  • 03680, м.Київ, вул. Солом'янська, 5 офіс 1002
  • +380 (44) 361-56-14
  • +380 (44) 361-56-14
  • Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Ми на мапі

Напишіть нам

Contact us

Your message has been sent sucessfully

Subscribe

Рассылки Subscribe.Ru
Право в Украине - теория и практика
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.